El TS avala que el nen de Sueca estigui amb la mare biològica

L'alt tribunal dóna suport a la resolució de l'Audiència d'Oviedo, que va decidir que no hi havia cap causa de privació de la pàtria potestat

22.09.2016 | 00:00
La mare biològica

El Suprem va rebutjar els recursos dels pares del nen de 4 anys de Sueca (València) que va ser entregat a la seva mare biològica, María José Abeng, a Oviedo, en una resolució que mantindrà el menor en mans de la seva progenitora perquè fa ferma la sentència en aquest sentit de l'Audiència d'Oviedo. El tribunal asturià va resoldre que el lliurament del menor a la mare biològica havia de produir-se "de manera immediata sense que la possible interposició de recursos suspengui l'eficàcia d'aquesta mesura", i el Suprem ha avalat aquesta decisió.
Aquella sentència de l'Audiència d'Oviedo, que ja va ser avalada també pel Tribunal Superior de Justícia d'Astúries, reconeixia que la mare biològica, tal com ella havia demanat, "no es trobava sotmesa en cap causa de privació de la pàtria potestat". Així doncs, és necessària la seva conformitat per a l'adopció i, com que no la va donar, la nena ha de ser lliurada a la mare biològica, establia la sentència.
El que ara ha fet el Suprem ha estat no admetre a tràmit els recursos extraordinaris per infracció processal i de cassació interposats pel Ministeri Fiscal, per la Conselleria de Serveis i Drets Socials del Principat d'Astúries i pels pares preadoptius, Alberto Bordes Folgado i Noelia Asunción Estornell.
L'acte del Suprem no es pronuncia sobre el fons de l'assumpte, ja que l'alt tribunal reitera la seva constant jurisprudència que contra les resolucions sobre aquesta matèria no s'admeten recursos extraordinaris davant del Tribunal Suprem. A la pràctica, en tot cas, la resolució de l'alt tribunal confirma la sentència de l'Audiència Provincial d'Oviedo i la seva estimació del recurs d'apel·lació de la mare biològica del menor.
Aquell error va conduir al fet que el passat 12 de setembre el petit Joan, de 4 anys, fos entregat a la seva mare biològica després de viure des que tenia un any i mig a Sueca (València) amb la seva família d'acolliment preadoptiu.
En el moment del lliurament del petit, la família d'adopció va denunciar que respecte la dona, que en el seu dia va ser tutelada pels serveis socials del Principat, consten "fins a nou intervencions per embriaguesa" i per "portar una vida no adequada".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La fiscalia vol ampliar la denúncia contra el major Trapero per l'1-O

La fiscalia vol ampliar la denúncia contra el major Trapero per l'1-O

El ministeri públic té en compte que la magistrada Lamela de l'Audiència Nacional espanyola només...

Qui és Carmen Lamela, la jutge que ha empresonat els Jordis?

Qui és Carmen Lamela, la jutge que ha empresonat els Jordis?

La magistrada també porta el cas de Sandro Rosell i el de les agressions a membres de la Guàrdia...

SegurCaixa rescindeix la pòlissa d'assegurances del Parlament

SegurCaixa rescindeix la pòlissa d'assegurances del Parlament

L'asseguradora aprecia un increment del risc pels "recents esdeveniments a Catalunya"

L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar 2016/2017

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2017 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2016/17

 
Enllaços recomanats: Premis cinema