El gegant d'Internet Yahoo va admetre ahir que havia patit una filtració massiva de dades privades de 500 milions d'usuaris, que podria afectar les negociacions en marxa per a la venda del seu negoci principal. Yahoo va explicar que la ruptura de seguretat la va cometre un "actor amb el suport d'un estat" al final del 2014, i va aconseguir obtenir-hi dades personals, com ara números de telèfons, correus electrònics, dates de naixement i contrasenyes de 500 milions d'usuaris.

La infiltració pot tenir implicacions en l'acord de compra de Yahoo per part de Verizon per valor de 4.800 milions de dòlars, que es va tancar el juliol, però que encara està pendent de l'autorització dels reguladors per formalitzar la integració d'operacions. La suma de les possibles compensacions per la filtració podria fer que s'ajustés el preu de la compra i afectar els accionistes de l'empresa.

"Yahoo està treballant estretament amb les agències de seguretat en aquest tema. Les intrusions i robatoris electrònics per agents amb el suport d'estats s'han convertit cada vegada més comunes en la indústria tecnològica", va afegir la companyia.