El referèndum promogut pel govern hongarès sobre les quotes de refugiats als països de la Unió Europea no ha superat el 50 % de participació, per la qual cosa no és legalment vàlid. El vicepresident de la formació governamental Fidesz, Gergely Gulyas, va reconèixer davant la premsa després del tancament de les urnes que només hi havia votat "al voltant del 45 %" de l'electorat, mentre que un sondeig a peu d'urna situava la participació en el 42 %.

Uns 8,3 milions d'hongaresos van ser convocats per respondre sí o no a la pregunta: "vol que la UE determini, sense el consentiment del Parlament [d'Hongria] sobre l'assentament obligatori de ciutadans no hongaresos a Hongria?" El primer ministre conservador, Viktor Orban, conscient que l'alta abstenció amenaçava el resultat, va declarar ahir després de votar que no importava la participació, sinó una victòria aclaparadora del no, que anticipaven totes les enquestes. Un sondeig de l'Institut Nézöpont indica que el no defensat pel govern va rebre el 95 % dels vots i que la participació va ascendir al 42 %. Tot i la baixa participació, Gulyás va destacar que es tracta d'una "victòria aclaparadora per als que creuen que la base d'una Unió Europea són els països forts".

El president de l'Oficina Nacional Electoral, András Patyi, ja havia avançat que era "probable que la participació fos superior al 40 %, però inferior al 50 %". El resultat és un revés per a Orban, que havia invertit molta energia en la campanya del referèndum, i per al govern, que va desplegar una controvertida campanya en què vinculava els immigrants i refugiats amb el terrorisme i la delinqüència. L'oposició d'esquerra i nombroses ONG havien cridat a boicotejar la consulta.