El jutge de l'Audiència Nacional Javier Martínez Lázaro va rebutjar ahir perquè va considerar extemporània i per intents de dilació la recusació plantejada pel considerat número 2 de la trama Gürtel, Pablo Crespo, perquè s'apartés del judici un dels tres magistrats que ha de jutjar el cas, José Ricardo de Prada.

En una resolució notificada ahir, Martínez Lázaro, que ha rebutjat la recusació amb el suport de Fiscalia, assegura que les pretensions d'apartar De Prada al·legant la seva amistat amb l'exjutge Baltasar Garzón (primer instructor de Gürtel), no tenen el suport de proves d'aquesta suposada estreta relació, "no tenen tota entitat" i tenen intenció de retardar l'inici de la vista oral. Un cop salvat aquest últim escull, avui començarà el judici als 37 acusats en Gürtel Època I (1999-2005), en el qual destaquen el considerat líder de la trama, Francisco Correa, l'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas i altres excàrrecs d'aquest partit.

A la petició de Crespo de recusar De Prada es van adherir una dotzena d'acusats, entre ells l'extresorer del PP Luis Bárcenas, l'exalcalde de Pozuelo d'Alarcón Jesús Sepúlveda i l'exalcalde de Majadahonda Guillermo Ortega.