Catalunya hauria de dedicar 5.000 milions d'euros més en educació, segons un informe

05.10.2016 | 00:00

Catalunya hauria de duplicar la inversió pública en educació i tenir un pressupost d'uns 10.800 milions d'euros -5.000 són els actuals- perquè el sistema faci un salt qualitatiu, més integrador i equitatiu i de resposta als reptes del segle XXI, segons l'Anuari 2015 de la Fundació Bofill.
El seu director, Ismael Palacín, i el director de l'informe, Josep Maria Vilalta, van presentar ahir el treball. En el capítol sobre el que ha suposat l'impacte de la crisi i les polítiques d'austeritat en el sistema educatiu, el seu autor, el professor de Sociologia de l'Educació de la UB Xavier Martínez-Celorrio indica que la inversió pública en educació a Catalunya és la més baixa d'Europa i de tot el món desenvolupat, amb el 2,8 % del PIB l'any 2013.
Aquest fet juntament amb les retallades en educació (16,7 % entre el 2009 i el 2013, segons l'Anuari) porten a proposar la citada duplicació de la inversió pública, recuperar uns 273 milions més corresponents a tots els programes d'igualtat d'oportunitats, assajar un nou sistema propi de beques i recuperar els gairebé 25 milions de desinvertits en la formació permanent del professorat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Un terç dels immigrants de ´la Jungla´ de Calais ja han estat evacuats

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Dijous serè i sense aigua

Mínimes i màximes descendiran lleugerament

Un terratrèmol de 5,4 graus sacseja el centre d´Itàlia

Un terratrèmol de 5,4 graus sacseja el centre d´Itàlia

L'epicentre s'ha situat a la localitat de Visso i els tremolors s'han pogut sentir a la capital...

Enllaços recomanats: Premis cinema