El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, va afirmar ahir que el seu país "no abandonarà" el procés de pau a Síria tot i la ruptura de converses amb Rússia després dels atacs a hospitals a l'est d'Alep, bastió rebel. EUA "no abandonarà al poble sirià ni el procés de pau", va garantir en una conferència a Brussel·les Kerry, que va afegir que farà "tot el possible" a través del Grup Internacional de Suport a Síria o l'ONU per aconseguir una solució a la crisi.

"Seguim compromesos amb una Síria pacífica, estable, unida, no sectària", va declarar, i alhora va precisar que no han quedat suspesos els contactes amb els militars russos per evitar incidents entre els seus vols.

Alhora, Kerry va recalcar que només Rússia i el règim del president sirià, Baixar al-Assad, impedeixen el lliurament d'ajuda humanitària a Síria, on la necessitat d'assistència és especialment urgent a l'est d'Alep.

D'altra banda, Rússia va desplegar ahir una bateria de míssils antiaeris S-300 a Síria per defensar la seva base naval al port de Tartus, al mar Mediterrani, va anunciar el ministeri de Defensa rus. "Aquest sistema està destinat a garantir la seguretat de la base naval de Tartus i dels vaixells emplaçats a la zona costanera", va dir Ígor Konashénkov, portaveu militar.

"A la regió ja existeix un sistema anàleg amb emplaçament marítim, els Fort, que es troben a bord del vaixell insígnia de la flota del mar Negre, el cuirassat Moskvá", va afegir. Konashénkov va expressar la seva sorpresa perquè el desplegament dels S-300 hagués tingut tanta repercussió a la premsa nord-americana, que va assenyalar que aquests míssils poden interceptar qualsevol atac nord-americà contra Síria.