El govern municipal de Barcelona té previst reunir-se properament amb el Patronat de la Sagrada Família per abordar la manca de llicència d'obres del temple i, per tant, perquè pagui per una llicència que ara no té, com la resta d'actuacions que es fan a la ciutat.

Així ho va avançar ahir el diari El Periódico i ho van confirmar fonts municipals, que van remarcar que la intenció és "buscar conjuntament una solució a la falta de llicència constructiva". El consistori considera que aquesta obra s'ha de fer amb les mateixes condicions que la resta de procediments i actuacions que es porten a terme a la ciutat de Barcelona, però no va voler concretar xifres, a l'espera que es produeixin els contactes amb el patronat.

L'Ajuntament situa en la normalitat el fet d'abordar ara aquesta situació, que dura des de fa més de 100 anys, i ho fa "sense cap pressa, amb voluntat d'acord i sense posar en dubte la continuïtat de les obres", segons van assegurar les mateixes fonts.

La notícia arriba després de les declaracions en el darrer ple del regidor d'Arquitectura, el socialista Dani Mòdol, que va titllar el temple de la Sagrada Família de "mona de Pasqua gegant", "pseudoobra de Gaudí" i "gran farsa que arrosseguem des de fa temps". El regidor va fer aquest comentari en el debat de la proposta del PP perquè el govern (BComú i PSC) presentés una proposta d'urbanització de l'entorn del temple en el termini de 6 mesos, que es va aprovar amb els vots en contra de la CUP. Llavors, la Junta Constructora de la Basílica va replicar ahir que el seu "objectiu prioritari" és la construcció del temple "d'acord amb el projecte d'Antoni Gaudí".