El temporal al Maresme, que ahir a la tarda va deixar registres de pluja de rècord, va provocar un mort a Vilassar de Mar. Es tracta d'una persona que va ser trobada a uns metres d'un cotxe embarrancat en un pont sota la riera de Cabrils, segons van confirmar a l'ACN fonts de Protecció Civil.

Quan els serveis d'emergència van trobar el vehicle buit van començar a buscar per la zona si hi havia ocupants. Cap a dos quarts de deu de la nit es va trobar el cos a pocs metres del cotxe. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir les causes de la mort. Cal recordar que Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla Inuncat per la força de la tempesta que ha assolat el Maresme.

Com a conseqüència de les pluges, que van deixar més de 90 litres per metre quadrat, van quedar inundades carreteres i baixos de cases, i línies de tren tallades.

Anit es va poder reprendre el servei de la R1 de Rodalies de Renfe, interromput entre Premià de Mar i Mataró, encara que a l'hora de tancar aquesta edició continuava tallada la N-II i els problemes de trànsit es van estendre a la C-31 per grans acumulacions d'aigua.

Els serveis d'emergències també mantenien la petició als ciutadans que evitessin circular per les carreteres del Maresme i s'allu-nyessin de les rieres, així com no baixar als garatges i soterranis inundats ja que el nivell de l'aigua pot créixer de forma sobtada.

Davant d'aquesta situació, Protecció Civil manté en alerta el pla especial d'emergències per inundacions, Inuncat, que en les pròximes hores es podrien reproduir a la costa gironina.

Fins a les 10 de la nit, el telèfon d'emergències 112 havia rebut 643 trucades relacionades amb les pluges, de les quals 580 provenien del Maresme, 37 del Barcelonès i 9 del Baix Llobregat. Les poblacions del Maresme amb més incidències van ser Vilassar de Mar, Premià de Mar i Mataró.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que es pot superar el llindar d'acumulació de pluja de 200 litres per metre quadrat (l/m?) en diferents punts del Maresme i a Cabrils, per exemple, es van recollir 204,7 l/m?, una dada excepcional que suposa un rècord en aquesta localitat.

Les tempestes també van provocar incidències en el subministrament elèctric a Premià de Dalt, amb 545 abonats afectats, i a Mataró, amb afectació de baixa tensió, encara que no s'ha pogut determinar el nombre d'abonats que es van quedar sense llum.