El candidat republicà a la Presidència d'EUA, Donald Trump, s'ha convertit aquesta matinada en el nou president electe dels Estats Units. La victòria del magnat sobre l'aspirant demòcrata Hillary Clinton s'ha forjat Florida -per un estret marge- i després d'haver-se proclamat vencedor en Carolina del Nord i d'arrasar a Ohio. Amb aquest triomf, a més, els republicans mantindran també el control del congrés i del Senat.

Donald J. Trump s'ha imposat a Clinton per un marge de 288 vots electorals a 215, tot obtenint les principals diferències alguns dels estats considerats clau.

La candidata demòcrata Hillary Clinton ha trucat a primera hora d'aquest dimecres -hora catalana- a Trump per felicitar-lo per la seva victòria en els comicis d'aquesta passada matinada.

Trump s'ha imposat a Clinton en estats clau, especialment en places considerades segures per als demòcrates. Així, amb les seves victòries a Florida, Pennsilvània i Ohio, la balança s'ha decantat del costat del magnat.

Des que George Bush (pare) va guanyar a Pennsilvània el 1988, cap candidat presidencial republicà havia aconseguit una victòria en aquest estat, part del cinturó siderúrgic i miner de l'est dels EUA i que Trump ha sabut enlluernar amb promeses de tornada al passat de prosperitat que va gaudir fa dècades.

Amb la victòria d'aquets 2016, el Partit Republicà de Florida es recupera després de perdre en els comicis presidencials de 2008 i 2012, quan el president Barack Obama va guanyar respectivament als republicans John McCain i Mitt Romney, respectivament.