El conseller d'Assumptes i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, ha assegurat avui que no veu "per enlloc" la nova etapa de diàleg anunciada pel Govern central amb relació a Catalunya.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Romeva ha reiterat la voluntat i disposició al diàleg del Govern, encara que ha negat que per part del Govern central n'existeixi una predisposició.

Com a exemple, ha citat que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, hagi estat citada a declarar, que el Congrés aprovarà el suplicatori de Francesc Homs, o les decisions adoptades pel Consell de Política Fiscal i Financera quant al dèficit de les comunitats autònomes.

"Estem a favor del diàleg amb tothom", ha assegurat Romeva qui, no obstant això, no el veu "per enlloc" en el que fa referència al Govern central, al qual ha reiterat: "el referèndum es farà, s'està organitzant", encara que no ha volgut revelar els detalls d'aquest procés ni la data.

"Ho estem pensant tot", ha assegurat abans d'advertir: "es pot explicar, no", una circumstància que ha atribuït a la falta d'acord amb el Govern.

Romeva no creu que l'encàrrec de ser el responsable d'organitzar el referèndum sigui "un regal enverinat" perquè inclou la possibilitat que es convoqui aquesta cita com "una responsabilitat col·lectiva".

No obstant això, sí que ha advertit a la CUP, sense citar-la: "si no tenim uns pressupostos que ens permetin fer-ho -el referèndum- hem d'anar a eleccions".

"Demano -ha afegit- que tots siguem coherents amb el que diem que volem fer".

Sobre l'increment pressupostari del seu departament, que ha crescut un 88 %, l'ha atribuït a la importància de la cooperació exterior i a la necessitat de Catalunya de poder expressar-se "amb veu pròpia al món".

En ser preguntat sobre les diferències entre les personalitats que van rebre el president català, Carles Puigdemont, a Brussel·les, i l'andalusa, Susana Díaz, ha volgut subratllar que "Catalunya està a l'agenda de les principals cancelleries" i ha assenyalat que la feina exterior es fa "per moltes vies".