La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat va alertar dijous del robatori d'un equip de mesurament de densitat i humitat del terreny que conté fonts radioactives, cosa que pot posar en perill les persones que puguin manipular el seu contingut.

El furt va tenir lloc dijous a la tarda en una furgoneta d'un tècnic de l'empresa Getinsa-Payma, de Barberà del Vallès, mentre havia parat a dinar en un restaurant de la carretera Font de l'Alzina de Santa Coloma de Gramenet, d'on els lladres es van emportar un maletí de color groc Troxler 3440. Dins hi ha un equip també de color groc amb forma de caixa, nansa metàl·lica a la part superior, pantalla de vidre amb un teclat numèric i un tub metàl·lic, i a dins hi ha una de les fonts radioactives. L'equip disposa de la senyalització de material radioactiu.

Protecció Civil va fer una crida als autors materials del robatori i als ciutadans que puguin detectar algun objecte que pugui encaixar amb la descripció del producte sostret que es posin en contacte amb el telèfon d'emergències 112 i activar els cossos de seguretat que retirin l'equip amb les màximes garanties de seguretat.