La detenció ahir de quatre persones a la perifèria de Montpeller va evitar «un atemptat imminent en territori francès», segons va indicar el ministre de l'Interior, Bruno Le Roux.

En un comunicat, s'assegura que l'operació va tenir lloc després de dues setmanes d'investigacions i va permetre requisar als arrestats «explosius en curs de fabricació». Fonts judicials van assenyalar a Efe que s'havien trobat 70 grams de TATP, un potent explosiu molt inestable de fabricació casolana, el mateix que es va usar en el recent atemptat gihadista de Brussel·les, conegut també com «la mare de Satan». Tot i que la quantitat trobada no és suficient per equipar un cinturó d'explosius, també es va localitzar acetona, aigua oxigenada i àcid sulfúric, substàncies per produir-ne més.

Aquests materials es van trobar a l'apartament d'un dels detinguts, Thomas, de 21 anys, que els investigadors consideren el terrorista suïcida. També van detenir la seva nòvia, de 16, amb qui tenia previst casar-se abans de cometre l'atemptat, i seguidament ella pensava viatjar a Síria, on tindria l'estatus de vídua d'un gihadista, va dir la televisió BFM.