La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha rebutjat sol·licitar la reobertura de la causa pels atemptats de l'11-M a Madrid després d'examinar el nou informe policial que li va ser remès divendres de la setmana passada de la Direcció General de la Policia després d'haver fet al·lusió a la seva existència l'exnúmero dos de la Policia Nacional Eugenio Pino.

En un comunicat al qual ha tingut accés l'agència Efe, la Fiscalia de l'Audiència Nacional explica que l'informe en qüestió «no conté cap dada, indici o element incriminatori nou i/o diferent, dels ja incorporats en el seu dia al procediment judicial».

No troba per tant res de nou que justifiqui «una reobertura [...] a l'efecte d'iniciar noves línies d'investigació o aclarir noves responsabilitats en la planificació i execució dels atemptats".

Davant d'aquesta conclusió, la direcció de la Fiscalia de l'Audiència ha procedit a arxivar les diligències que va obrir en rebre l'informe «per considerar innecessària la seva remissió a l'òrgan judicial» i notificarà aquest arxiu, «amb lliurament de còpia íntegra de l'informe» a totes les associacions de víctimes personades en la causa de l'11-M.

Divendres passat, la Policia Nacional va anunciar que havia trobat i havia remès a l'Audiència Nacional l'informe elaborat per la Brigada d'Anàlisi i Revisió de Casos (BARC) del cos sobre els atemptats de l'11-M, que només fa «una succinta auditoria» sobre els protocols d'actuació policials i «no té transcendència».