Una organització criminal dedicada al cultiu, producció i exportació de marihuana ha estat desmantellada en una macrooperació policial amb epicentre a Figueres i ramificacions a diverses poblacions de les comarques de l'Alt i Baix Empordà.

El cap dels Mossos d'Esquadra al capdavant del dispositiu, Alfons Sánchez, va explicar que els que s'havien fet una trentena de detencions i que podrien augmentar quan es conclogui l'operació.

Més de 350 agents de la policia catalana i 50 del Servei de Vigilància Duanera van participar en l'operació antidroga i en la qual s'investiga també blanqueig de capitals i altres delictes paral·lels, encara que amb prou feines se'n van oferir detalls perquè el cas està sota secret de sumari.

La investigació, ordenada pel jutjat d'instrucció número 6 de Figueres, la coordinen els Mossos d'Esquadra i va suposar una vintena d'escorcolls. Els municipis afectats a l'Alt Empordà són Figueres, Vilafant, Llers, Avinyonet de Puigventós, Sant Miquel de Fluvià i Cabanes, mentre que l'operació al Baix Empordà està centrada a Castell-Platja d'Aro.