La Sala Segona del Tribunal Suprem celebra a partir d'avui i fins dimecres el judici a l'exconseller de la Presidència i actual portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, que declararà davant un tribunal format per set membres de majoria conservadora presidit per Manuel Marchena, redactor de la sentència que el 2008 va inhabilitar l'expresident del Parlament basc, Juan María Atutxa. A diferència de Mas, Ortega i Rigau, Homs és jutjat pel TS perquè, com que és diputat al Congrés, té la condició d'aforat.

La Fiscalia demana per a Homs nou anys d'inhabilitació especial per presumptes delictes de prevaricació i desobediència amb relació al 9-N i basa la seva acusació en el document que Homs va enviar a l'empresa T-Systems en què demanava que continuessin les tasques malgrat la suspensió del referèndum a càrrec del Tribunal Constitucional.

Representants polítics -de la coalició Junts pel Sí- i entitats sobiranistes donaran suport a Homs. Està previst que a les 9.25h la delegació camini cap al Suprem i que hi arribin 5 minuts abans de les 10 h, hora en què Homs està cridat a declarar.