La Guàrdia Civil està efectuant des de primera hora d'aquest matí una operació relacionada amb el gihadisme a Santa Coloma de Farners. En aquests moments, s'està realitzant almenys un escorcoll i s'ha produït una detenció pels volts de les sis del matí.

El detingut, un home de nacionalitat marroquina, de 43 anys, venia sent investigat per participar com els seus de dos germans detinguts el juliol de l'any passat a Arbúcies, en una trama organitzada que, a través d'agències d'enviament de fons, feien arribar diners a combatents desplaçats a la zona de conflicte sirià-iraquiana A través d'una complexa xarxa d'intermediaris, els integrants del grup desarticulat pretenien burlar els mecanismes de control perquè els diners arribés als seus destinataris finals sense despertar sospites.

Resident a la localitat selvatana des de l'any 2000 i pintor de professió, el detingut també va viure a Arbúcies junt amb la seva família (dona i tres fills).

Segons l'alcalde Santa Coloma, Joan Martí, el detingut és una persona "perfectament arrelada i els fills estan escolaritzats a la ciutat i que "mai havien protagonitzat cap incident". El batlle ha afegit que una actuació com aquesta "no fa cap gràcia" a la ciutat, però que "si és necessari s'agraeix que es faci correctament".