Barcelona és l'única ciutat candidata per acollir l'Agència Europea del Medicament (EMA) que ja té preparat l'edifici per a aquest organisme comunitari, concretament la torre Agbar, va assenyalar la ministra de Sanitat, Afers Socials i Igualtat, Dolors Montserrat.

«Som una de les candidatures més ben preparades i complim tots els requisits objectius», va assegurar Montserrat en declaracions als mitjans després de participar en la inauguració del Centre d'Atenció i Rehabilitació Sanitària (CARS) de Seat.

Precisament ahir, la Federació Europea d'Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA) va publicar una carta oberta en la qual demana que s'elegeixi una ciutat ben connectada i amb gran capacitat d'acollida per ubicar l'esmentada agència, que haurà de traslladar-se des del Regne Unit, quan abandoni la Unió Europea, a algun dels 27 estats restants.

Diverses ciutats com Berlín, Amsterdam i Dublín ja han manifestat la seva voluntat d'acollir el regulador comunitari que concedeix les autoritzacions per a la comercialització de medicaments en la Unió Europea i vigila la seguretat dels fàrmacs.