Set autonomies van millorar la seva qualificació de cara a complir l'objectiu de dèficit el 2017, però només dues d'elles, Catalunya i Castella-la Manxa, van passar del terreny negatiu i «improbable» a una situació «factible», segons fonts de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF).

Després d'aquesta revisió, l'AIReF creu que tres comunitats, Cantàbria, Extremadura i Múrcia, tenen molt difícil complir els objectius de dèficit, i tres més (Aragó, Navarra i la Comunitat Valenciana) es mouen en un escenari d'improbabilitat de compliment.

Excepte aquestes sis comunitats, les onze restants assoleixen aquest mes qualificacions que es mouen en terreny positiu, encara que en diferents graus de probabilitat de compliment, si bé, i segons fonts de l'AIReF, això corrobora que les comunitats compliran l'objectiu de dèficit del 2017 (-0,6% del PIB). Aquestes fonts van justificar que sigui factible el compliment, de forma global, en les comunitats autònomes per un increment dels recursos en el sistema de finançament de més de 5.000 milions d'euros unit a un ajust del dèficit en més de dues dècimes que ha col·locat en bona situació el subsector. En aquesta línia de millora, l'AIReF va informar que el creixement dels recursos a les comunitats autònomes va ser gairebé del 6%, lleugerament superior a les previsions, mentre que els llocs de feina van créixer el 4%. Quant a les corporacions locals, l'AIReF va concloure que no s'aprecia risc d'incompliment de l'objectiu d'estabilitat del 2017 llevat de l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació provincial de València, que presenten incompliments dels compromisos assumits en el seu Pla Econòmic i Financer (PEF).