L'Assemblea Regional va designar ahir president de Múrcia al candidat del PP, Fernando López Miras, gràcies a l'anunciada abstenció dels quatre diputats de Ciutadans.

La votació es va celebrar després de la segona sessió del ple d'investidura, en què López Miras necessitava majoria simple dels 45 diputats de l'hemicicle per sortir elegit, de manera que el suport dels 22 parlamentaris del PP i l'abstenció de Ciutadans van ser suficients perquè fos elegit.

El president anterior, Pedro Antonio Sánchez, va dimitir el passat 4 d'abril, un dia abans que el parlament debatés la moció de censura presentada pel PSOE contra ell, per estar involucrat en els casos Auditorio y Púnica per presumpta corrupció.

«No sóc més que ningú, però no permetré que cap murcià sigui menys que un altre espanyol», va dir en el breu discurs d'investidura que va oferir. Van ser deu minuts on va reivindicar un millor sistema de finançament autonòmic i infraestructures històriques com l'AVE o l'aeroport.

El portaveu de Ciutadans, Miguel Sánchez, va defensar l'abstenció tècnica per facilitar la governabilitat, però va advertir que «no és un xec en blanc». Va demanar als populars que «compleixin el que han pactat».

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Rafael González Tovar va assegurar que l'elecció és un «greu error» que no solucionarà la crisi institucional que viu la comunitat des de fa tres mesos. Va demanar un «canvi de rumb» que es tradueixi amb un govern alternatiu.

Podem va deixar clar que «donem la mà, però no perquè un president ens prengui el pèl». El seu portaveu, Óscar Urralburu, va lamentar que es tanqui d'aquesta manera «en fals una crisi institucional que encara està oberta a la regió i a la resta del país». Va assegurar que tenen molt clar qui encara mana a la regió.

«Si el PP tenia caixa B, la comunitat de Múrcia té un president B», i alhora va advertir, que «amb aquesta investidura anirem a pitjor. Un govern més feble que no estarà a l'altura».