El ministre portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, va assegurar que «qualsevol que conegui mitjanament» el president Mariano Rajoy «sap que no se li pot fer xantatge de cap manera».

Dient que parlava per encàrrec del mateix president, Méndez de Vigo va rebutjar «rotundament» els termes d'una informació que publicava el diari digital El Español, així com que se li hagués estat fet cap xantatge.

Aquesta informació assenyala que l'expresident madrileny Ignacio González, avui a la presó per l'operació Lezo, explica en una conversa gravada que Rajoy «va ser objecte de xantatge amb una cinta i va enviar Bárcenas [l'extresorer del PP] a tapar-lo».

En la mateixa roda de premsa, el mitjà esmentat va preguntar també al portaveu si podia confirmar els fets i converses referits a la informació. Méndez de Vigo els va negar amb quatre «nos».

Més endavant, a petició expressa de Rajoy, va rebutjar «rotundament» la notícia.

El Español també publica que el 2008 la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i el llavors responsable de Justícia del partit, Federico Trillo, es van reunir amb l'empresari editor Julio Ariza per escoltar aquesta gravació en què s'al·ludeix Rajoy.