El jutge Eloy Velasco abandonarà, probablement aquest mes de maig, la instrucció dels casos Lezo i Púnica pel seu imminent trasllat a la Sala d'Apel·lacions de l'Audiència Nacional, un trasllat que no serà suspès pel Tribunal Suprem mentre resol els recursos presentats.

Eloy Velasco va demanar el seu trasllat, tot i estar enmig d'aquestes i altres destacades investigacions, i el Consell General del Poder Judicial li ha concedit. El criteri emprat per a aquest trasllat acabarà sent revisat pel Tribunal Suprem, però aquest tribunal no suspendrà, mentre resol l'assumpte, el trasllat de Velasco, segons van assenyalar fonts del Suprem.

Així doncs serà Carmen Lamela la jutge titular del Jutjat Central 3 de l'Audiència qui s'ocuparà dels casos Lezo o Púnica fins que s'elegeixi un nou titular del jutjat. Les normes de repartiment preveuen que la titular del jutjat 3 substitueixi el titular del 6.

No obstant això, es dóna la circumstància que Lamela també ha demanat un ascens, concretament a la presidència de la Sala Penal de l'Audiència, un altre trasllat que ha de resoldre aviat el poder judicial.

En tot cas, el fet és que el recurs que cinc jutges de l'Audiència Nacional han presentat contra l'adjudicació a Eloy Velasco i al magistrat Enrique López (el segon guanyador de les noves places de la Sala d'Apel·lacions d'aquest tribunal) no paralitzarà el trasllat del primer. L'alt tribunal suspendrà el concurs cautelarment mentre resol l'assumpte. Els jutges de l'Audiència Nacional Ramón Sáez, Àngel Hurtado, José Ricardo de Prada, Manuela Fernández de Prado i Clara Vayarri han recorregut contra el resultat del concurs davant la Comissió Permanent del Consell. Un cop la comissió hagi rebutjat el seu recurs, l'assumpte recaurà en el Suprem.

Però, mentrestant, el Butlletí Oficial de l'Estat publicarà que Velasco i López han guanyat les places esmentades, i l'endemà, possiblement en aquest mateix mes de maig, tots dos abandonaran els seus llocs actuals per incorporar-se a la seva nova funció en una Sala d'Apel·lacions que començarà a funcionar el proper dia 1 de juny.

El resultat del recurs contra el trasllat, que podria trigar mesos, no afectarà, de moment, el trasllat de Velasco.