La Lotto 6/49 modificarà a partir d'aquest dimecres la seva estructura i variarà l'ús del número Plus, que s'aplicarà exclusivament en la categoria de sis encerts. Amb aquest canvi, que coincideix amb el 30è aniversari de la Lotto 6/49, la resta de categories (3, 4 i 5 encerts) ja no tindran número Plus, fet que facilitarà que l'import mitjà dels premis sigui superior, segons Loteria de Catalunya. Els sortejos se celebren tots els dimecres i dissabtes a l'any, i el preu de l'aposta és d'un euro. El pot actual supera els 5,2 milions d'euros. El joc consisteix a escollir 6 números compresos entre l´1 i el 49. El bitllet porta impresos 3 números més, que corresponen al número Plus. El premi màxim s´obté quan s´encerta la combinació guanyadora formada pels sis primers números més el número Plus.

Hi ha tres formes d´apostar: amb apostes senzilles, múltiples i combinacions. També es pot jugar al Jòquer, una opció integrada que costa 1 euro més.

El passat 23 d´abril, Diada de Sant Jordi, la Lotto 6/49 va repartir un pot de 5.040.515 euros, un premi obtingut per un únic encertant amb una combinació de 6 números. El detallista que va repartir aquest pot és l´Estanc número 1 d´Esterri d´Àneu.