L'expresident de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) Modesto Crespo va assegurar ahir, en el judici contra ell i set antics directius més, que fins 15 dies abans de la intervenció ignorava que hi hagués problemes a l'entitat, ja que no tenia coneixements tècnics i financers.

A la secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional, Crespo va insistir que com a president no executiu era «un mer instrument» i que no necessitava saber qüestions sobre la comptabilitat o les finances, camps que a més no li «agradaven». Durant les gairebé dues hores en què va respondre a la Fiscalia, el Fons de Garantia de Dipòsits, la Fundació CAM i la seva defensa, va assegurar que sempre es va fiar del criteri d'altres directius, alguns «amb més de 35 anys» d'experiència dels quals «no tenia per què dubtar». Entre ells, va destacar els exdirectors generals, acusats i que van declarar ahir, Roberto López Abad i María Dolores Amorós, que acostumaven a presentar-li documents sobre l'estat de l'entitat que va signar «de bona fe i amb confiança» en tractar-se d' «excel·lents tècnics» que «no preguntaven res» ja que la seva opinió «no els servia».

De la situació d'insolvència de la CAM, que després de la intervenció del Banc d'Espanya el juliol del 2011 va evidenciar pèrdues de 1.136 milions d'euros en lloc dels 65 milions de guanys continguts en els estats comptables, va dir que mai va sospitar d'una possible fallida ja que quinze dies abans d'aquest procés les notícies seguien sent positives.