L'agricultor i activista francès Cédric Herrou va ser condemnat en segona instància a quatre mesos de presó, exempts de compliment, per haver ajudat 200 immigrants a entrar de manera il·legal al seu país. Herrou, resident a pocs quilòmetres de la frontera amb Itàlia i conegut pel seu suport als centenars de persones que cada dia intenten travessar la forntera, ja va ser sancionat amb una multa de 3.000 euros el febrer passat.

No obstant asixò, la Fiscalia va recórrer la decisió del Tribunal de Niça, al sud-est de França, després de considerar que el militant, de 37 anys, no havia rebut una pena prou dura. Aquest habitant de la vall del Roya va ser també condemnat a pagar 1.000 euros per danys i interessos a la companyia ferroviària francesa SNCF per haver ocupat un local abandonat, propietat d'aquesta, per allotjar uns cinquanta eritreus. També se li va impedir sortir del territori francès i accedir a qualsevol estació de tren de la regió, i se'l va obligar a presentar-se cada quinze dies a la comissaria local.

Herrou, membre de l'associació d'ajuda a immigrants Roya Citoyenne, va anunciar que recorrerà aquesta nova sentència, que considera «influïda per la política d'extrema dreta». «No em penedeixo de res, ho vaig fer amb plaer i continuaré lluitant», va assegurar a la sortida del jutjat abans de denunciar un «racisme d'estat» i instar el president francès a posicionar-se.