La família de Mor Sylla, el manter que va morir l'11 d'agost del 2015 en el marc d'una operació contra el top manta a Salou, demana justícia i que es reobri el cas, malgrat que tant el jutjat d'instrucció com l'Audiència de Tarragona van arxivar el procediment penal.

Durant un acte d'homenatge pacífic a Salou, que ahir va tenir la participació de poc més d'una vintena de membres de la comunitat senegalesa i de SOS Racisme, el germà de la víctima, Ibrahima Sylla, va desgranar algunes irregularitats i mentides que, segons ell, s'han produït en el cas. En concret, va denunciar que els testimonis protegits «van mentir el jutge», que els agents van «violar» l'ordre judicial i van accedir al pis dels manters poc després de les cinc de la matinada -quan l'hora estipulada pel jutge era a partir de les sis- i que la policia no ha posat a disposició de la justícia les imatges de les càmeres de seguretat del bloc d'habitatges. Per tot plegat, SOS Racisme creu que la investigació de la causa penal va ser «deficient». De moment, la família continua amb la reclamació patrimonial contra la Generalitat i, en funció de com es resolgui, no descarta presentar un recurs de cassació al Suprem perquè es reobri la via penal.

«Tenim les proves suficients i els ingredients necessaris per poder reobrir el cas. Estic convençut que són els 13 agents dels mossos els que tenen tota la responsabilitat de la mort del meu germà», va assegurar Ibrahima Sylla en declaracions als mitjans. El jove, que va afirmar que porta dos anys estudiant la causa, es va mostrar disposat a descobrir tota la «xarxa de mentides» que s'ha teixit per «tapar les irregularitats del cas». La família critica que les gravacions de les càmeres del vestíbul del bloc d'habitatges de la plaça Sant Jordi no s'aportessin a la investigació. El germà va fer notar que, en canvi, aquestes mateixes gravacions s'utilitzessin per controlar els moviments del mig centenar de manters que, segons va dir, vivien a l'edifici. Amb aquestes proves, que ja han estat esborrades, la família pretenia determinar l'hora d'inici de la intervenció policial i de possibles moviments de testimonis.