La vaga d'examinadors ja ha deixat 30.000 persones sense poder aspirar a treure's el carnet de conduir a Catalunya, segons va explicar ahir al matí el president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich, en una entrevista a RAC1.

La protesta del personal de la Direcció General de Trànsit (DGT), que denuncia manca de personal administratiu i examinador a Catalunya, ha obligat a tancar autoescoles -a la demarcació de Barcelona ja en són set- tot i que la incidència real es veurà el setembre, ja que l'agost és inhàbil.

D'altra banda, Viladrich ha alertat que si no s'arriba a un acord entre els treballadors el pròxim dia 22 d'agost la vaga es podria endurir i es passaria de la mobilització de dilluns a dimecres a la parada de dilluns a divendres a partir del 4 de setembre, que provocarà que les repercussions siguin «pitjors».

El president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya ha lamentat que les autoescoles siguin «escut i víctimes» alhora del conflicte entre treballadors i DGT. «És legítima la reivindicació dels examinadors, és la seva guerra amb la DGT i la respectem», va dir.