El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest divendres que entre les víctimes i els ferits de l'atemptat d'aquest dijous a la Rambla de Barcelona hi ha persones de "més d'una vintena" de nacionalitats diferents. "És una informació colpidora, et poses a la pell de cadascun d'ells" en saber-ne edats i noms dels ingressats, va afirmar Puigdemont en una entrevista a RAC1. A continuació recollim el què se sap d'algunes de les 13 persones que han perdut la vida per l'atac a la capital catalana. Una més va morir en l'atemptat de Cambrils.

Un nen de Rubí i un oncle de la seva mare

Un home i un nen de Rubí (Vallés Occidental) són dues de les 13 víctimes mortals de l'atemptat de Barcelona. Francisco López Rodríguez, granadí de 57 anys que va emigrar en els 60 a Catalunya, va perdre la vida mentre passejava amb el seu nebot nét de tres anys a la Rambla.

Dos turistes italians

El president del Govern italià, Paolo Gentiloni, va confirmar en el seu compte a Twitter que hi ha dues víctimes del país, Bruno Gulotta i Luca Russo. Gulotta, de 35 anys, es trobava a la ciutat de vacances amb la família, segons ha confirmat l'empresa en la qual treballava a Milà, Tom 's Hardware Itàlia. El segon mort italià és Luca Russo, un enginyer de 25 anys, de Bassano del Grappa, a la província de Vicenza (nord-est d'Itàlia) i que es trobava a la capital catalana juntament amb la seva nòvia, que va resultar ferida, però no de gravetat, segons els mitjans italians.

Un petit d'AustràliaAquest diumenge Mossos ha identificat entre les víctimes un nen amb doble nacionalitat australiana i britànica. Es tracta de Julian C. La xarxa estava plena de missatges des de dijous a la tarda, entre ells un del primer ministre d'Austràlia, que demanaven ajuda per trobar el petit, aleshores no localitzat. Finalment, però, figura a la llista de morts. La seva mare es troba ingressada i el seu pare ha arribat d'Austràlia aquest dissabte per ajudar en la identificació.Una veïna de Sant Hipòlit de Voltregà, de 75 anysPepita Codina, veïna de Sant Hipòlit de Voltregà de 75 anys, passejava per les Rambles amb la seva filla, qui al seu torn va quedar ferida.Una mare belga, de vacances amb la famíliaElke Vanbockrijck, de 44 anys i originària de Tongres, un municipi de parla flamenca d'uns 30.000 habitants, situat a prop de Suro (est del país) figura també entre les víctimes de la Rambla. Era a Barcelona de vacances amb la família: el seu marit i els seus dos fills, de 11 i 14 anys. A part d'ella, hi ha dues persones d'aquesta nacionalitat hospitalitzades, una de les quals està en estat greu, segons ha informat avui el Ministeri d'Exteriors de Bèlgica.Un ciutadà nord-americà que celebrava el primer any de casatEl secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, ha confirmat que almenys un ciutadà nord-americà va morir en els atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona), que han causat almenys catorze víctimes mortals i un centenar de ferits. És Jared Tucker, que viatjava amb la seva esposa per celebrar el primer any de casats.Una persona de Canadà, sense identificarEl primer ministre del país nord-americà, Justin Trudeu, ha afirmat que hi ha un compatriota seu entre les víctimes. No n'han transcendit els detalls de la seva identitat.Dues dones de PortugalUna d'elles tenia 74 anys i era natural de Lisboa. Visitava Barcelona amb la seva néta, de 20 anys, també traspassada en l'atac.Una dona que treballava a la BoqueriaSilvina Pereyra, amb doble nacionalitat espanyola i argentina de 40 anys, vivia a Espanya des de feia una dècada i treballava de nit netejant parades del mercat de La Boqueria.

Una veïna de Sant Hipòlit de Voltregà, de 75 anys

Una mare belga, de vacances amb la família

Un ciutadà nord-americà que celebrava el primer any de casat

Una persona de Canadà, sense identificar

Dues dones de Portugal

Una dona que treballava a la Boqueria

Una dona de Saragossa, la víctima de l'atac de Cambrils