Els submarinistes pentinaran avui una extensió de 150 metres del pantà de Susqueda, on gossos especialitzats en la recerca de persones van detectar rastres humans, segons va assenyalar ahir el cap d'Intervenció dels Bombers de Girona, Jordi Martín.

Els submarinistes baixaran a 35 metres de profunditat en una zona pròxima al lloc on es va trobar enfonsat el cotxe en el qual viatjava la parella desapareguda al pantà dijous de la setmana passada. L'Ajuntament de Susqueda i el d'Osor van fer una crida a la societat civil i avui s'afegiran a la recerca caçadors i persones que coneixen bé el territori. Aquestes persones centraran la recerca als voltants de la pista forestal que va recórrer el cotxe de la parella fins a arribar a la platja des d'on es va submergir a l'aigua.

D'altra banda, un motorista testimoni va explicar ahir que dissabte va trobar el caiac de la parella desapareguda al pantà de Susqueda semienfonsat, amb tres grans pedres al seu interior i punxat. Segons Otto Heller, un jove veí de Santa Cristina d'Aro, ell i dos amics més van sortir en moto d'excursió i van decidir anar-se a banyar al pantà. Al migdia es van fer fotos amb les motos i uns minuts després assegura que «vam veure que hi havia un objecte que flotava, vam venir aquí a l'embarcador i vam agafar l'objecte que flotava, que era un caiac».

El caiac, que era propietat de Marc H., anava a la deriva, però era a molt pocs metres de l'embarcador, per la qual cosa es van ficar dins de l'aigua i van poder treure'l. «Vam veure que hi havia tres o quatre pedres, les vam treure i vam veure que estava punxat i el vam deixar, ens vam seguir ba-nyant i no li vam donar cap importància», va assegurar Heller.

En aquest sentit, va detallar que el caiac era inflable, «flotava per les puntes, estava enfonsat en forma de 've baixa', les tres o quatre pedres les vam treure entre tots tres i ens va costar bastant, vam veure que estava punxat i res, el vam deixar».