Textos d'Ángel González i d'Enrique Rojas, a l'examen de castellà de la selectivitat

Més de 5.000 alumnes han començat les proves d'accés a la universitat (PAU) aquest dimarts

05.09.2017 | 12:20
Textos d'Ángel González i d'Enrique Rojas, a l'examen de castellà de la selectivitat

Un poema d´Ángel Gonzálex publicat a ´Mil años de poesia española´ i un fragment d´´El amor inteligente´ d´Enrique Rojas sobre les vivències afectives més importants, han estat les dues opcions que han pogut escollir els més de 5.000 alumnes que aquest dimarts han començat les proves d´accés a la universitat en la convocatòria de setembre, uns exàmens que majoritàriament fan els alumnes que no han pogut fer-la al juny perquè no han aprovat totes les matèries a batxillerat, o volen pujar nota per entrar a estudis concrets. Aquest dimarts, de les assignatures comunes, els alumnes s´han enfrontat a Llengua Catalana i Literatura i Llengua Castellana i Literatura, que ha tingut lloc a primera hora.

Els estudiants han hagut de demostrar la comprensió lectora a través del poema i analitzar-ne el contingut, així com buscar sinònims i demostrar els coneixements en algunes qüestions sintàctiques. Les preguntes tenien una estructura similar en la segona opció, on els estudiants han hagut de llegir un fragment ´El amor inteligente´, d´Enrique Rojas. Pel que fa a la comprensió escrita, en la primera opció, els estudiants han hagut d´elaborar un text argumentatiu defensant fins a qui punt es pot parlar de l´existència d´una varietat estàndard d´espanyol, mentre que en la segona opció, es tractava d´un text descriptiu per definir la pròpia idea ´´d´amor intel·ligent´´.

´Últimas tardes con Teresa´, de Juan Marsé, també ha protagonitzat part de les preguntes de la prova, ja que és una de les lectures obligatòries de Batxillerat. També els ha aparegut ´Canción de otoño en primavera´, de Rubén Darío, que s´inclou a la ´Segunda Antología de poesia española´, així com també, Pedro Salinas amb ´Para vivir no quiero´

Pel que fa a preguntes sobre coneixements de llengua, els alumnes han hagut de diferenciar els termes polisèmia i homonímia, i aportar exemples, detectar subjectes en algunes frases, analitzar sintàcticament algunes oracions i determinar tipus de subordinades en altres.

Més fàcil del que es pensaven

A la sortida els examinats a les aules intercanviaven opinions i sensacions al voltant de com els hi havia sortit la prova. "No ha estat tant difícil com deien alguns companys", deia L´Aaron Candelario a la sortida amb el seu company Jorge Costa. Ambdós els hi ha semblat més fàcil en comparació amb la convocatòria de juny. A d´altres els ha semblat igual que la darrera prova "jo he comparat la prova de junys amb aquesta i m´han semblat idèntiques", comentava Patricia Girón.

Pel que respecta a les opcions a escollir la majoria d´ells s´han inclinat per l´opció A en detriment de la B, és a dir, la que incloïa un poema, a més de preguntes tipus test al voltant de l´obra ´Últimas tardes con Teresa´, de Juan Marsé, com ha explicat el Jordi Ibañez.

En total, 5.406 alumnes s´han matriculat a les proves de setembre, majoritàriament, per la via ordinària, és a dir, que al juny no havien superat el Batxillerat i per tant, no es van poder examinar. Tot i això, 291 persones s´hi presenten per millorar nota, com és el cas d´en Pol, que al juny va presentar-se per veure com eren els exàmens, i aquest dimarts busca millorar la nota per poder entrar a Turisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema