Els Mossos d'Esquadra van desprecintar aquest dimarts el xalet de la urbanització Montecarlo d'Alcanar Platja on la cèl·lula ter-rorista preparava els explosius per a un atemptat. Els agents van donar per finalitzats els treballs de desenrunament i van acabar-se de recollir totes les proves considerades rellevants. Els Tedax van recollir tot el material explosiu i van confirmar que la zona torna a ser segura. Segons va assegurar l'Ajuntament d'Alcanar, tots els veïns desallotjats van poder tornar a accedir als seus habitatges, si bé algunes de les cases necessiten obres de rehabilitació per tornar a ser habitades i es van tapiar. Una de les famílies afectades per l'explosió va requerir l'ajuda dels Serveis Socials de l'Ajuntament d'Alcanar per trobar un allotjament mentre duraven les tasques de desenrunament, però diumenge ja va poder tornar a casa seva, segons la regidora de Serveis Socials, Carme Navarro.

«El seu habitatge no és dels més afectats, així que hi han pogut tornar amb normalitat», va detallar. Quant a la resta de veïns, se'ls va anar acompanyant en el procés per tramitar les indemnitzacions per mitjà de les asseguradores.

«Tots els expedients es tramitaran a través del consorci de compensacions d'assegurances perquè tenen la competència per gestionar les indemnitzacions a les víctimes del terrorisme. Els que no tenien assegurança poden reclamar una indemnització al ministeri de l'Interior», va afegir.