El ministeri de Defensa de Rússia va anunciar la mort del «ministre de Guerra» d'Estat Islàmic (EI), Gulmurod Jalímov, en un bombardeig de l'aviació russa al costat de la ciutat siriana de Deir al-Zur, acció en la qual van ser aniquilats prop de 40 gihadistes.

L'atac aeri, segons el comunicat de Defensa, va destruir un centre de comunicacions i un lloc de comandament subterrani on estaven reunits diversos capitostos d'EI. «Es va establir que en la reunió hi havia el 'ministre de Guerra' de l'organització terrorista internacional Estat Islàmic, Gulmurod Jalímov, que va morir a causa d'una ferida», va afegir.

Segons Defensa, en el bombardeig hi van morir també l'«emir de Deir al-Zur», el gihadista saudita Abu Muhammad al-Shimali, considerat un dels líders clau d'EI per la captura del qual els Estats Units oferien el 2015 una recompensa de 5 milions de dòlars.

Jalímov era cap de les forces especials de la policia de l'antiga república soviètica del Tadjikistan quan va desertar l'abril del 2015, i va anunciar un mes més tard la seva incorporació a Estat Islàmic en un vídeo difós per l'organització terrorista.

En aquest vídeo, l'excap policial feia una crida als efectius de les forces de seguretat i als emigrants tadjiks en països com Rússia a agafar les armes.

Segons el departament d'Estat dels Estats Units, Jalímov, àlies al-Tadzhiki (el tadjik), va assistir a diversos cursos d'instrucció antiterrorista entre els anys 2003 i 2014 duts a terme en territori nord-americà.