El tinent de l'Exèrcit de l'Aire Fernando Pérez Serrano, de 26 anys, va morir ahir en estavellar-se l'F-18 que pilotava a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) a causa d'una pèrdua de potència de l'aparell quan feia la maniobra d'enlairament. És el segon pilot de l'exèrcit que mor en un accident aeri en menys d'una setmana.

El pilot mort ahir, tinent de 26 anys, era nascut a Múrcia, fill de militar, número u de la seva promoció i estava en possessió de la Creu del Mèrit Aeronàutic. Pertanyia a la 65 promoció de l'Exèrcit de l'Aire i era solter.

Es tracta del segon accident mortal d'un avió militar en menys d'una setmana, després que un Eurofighter s'estavellés a la base de Los Llanos (Albacete) el dia 12 passat, quan tornava de participar en la desfilada que s'havia fet a Madrid. El pilot mort, Borja Aybar, era capità de l'Exèrcit de l'Aire i tenia 34 anys.

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, que ahir visitava les casernes a Catalunya que allotgen agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, va anunciar que demanarà la seva compareixença al Congrés per donar les explicacions pertinents sobre aquests dos accidents . Una coincidència «molt dolorosa», va admetre. Es dóna la circumstància que De Cospedal havia sortit de la base de Torrejón pocs minuts abans de l'accident de l'F-18, ocorregut cap a les onze del matí, quan l'aparell es trobava al final de la pista d'enlairament i no va poder elevar-se i va caure a terra al costat de la tanca del recinte.