Per tercera vegada, aquest dijous s'han viscut concentracions i aturades a les 12 hores davant d'empreses i edificis públics. En aquesta ocasió, però, la crida de l'ACN i Òmnium era per rebutjar el procés judicial contra el Govern destituït pel 155 i part de la mesa del Parlament, tots ells citats a declarar aquest dijous a l'Audiència Nacional i al Tribunal Suprem, respectivament. La Fiscalia General de l'Estat els acusa dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons.

El manifest de l'entitat sobiranista amb motiu de l'aturada denuncia que no són investigats per haver fet que la policia utilitzi la violència o per haver robat sinó per haver complert amb el programa electoral. L'ANC també ha convocat a les 19 hores d'aquesta tarda una concentració davant del Parlament i els ajuntaments de les principals ciutats catalanes.

Aturada davant l'Ajuntament de Manresa

Les sirenes sonen al parc de Bombers de Manresa

En el manifest, ANC i Òmnium han tingut un record per Jordi Sànchez i Jordi Cuixart: "Ens en recordem, de vosaltres, i volem que torneu a liderar el carrer!".

Concentració a Súria

Treballadors de l'Ajuntament i veïns del municipi s'han concentrat aquest migdia davant l'edifici consistorial per mostrar el seu suport als membres del Govern de la Generalitat i la Mesa del parlament, coincidint amb la jornada de declaracions d'aquest matí. La concentració responia a una convocatòria de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en el conjunt de Catalunya, entre d'altres entitats.

L'alcalde Josep Maria Canudas ha explicat els motius de la concentració com a mostra de solidaritat amb els membres del Govern de la Generalitat i de la Mesa del Parlament. El batlle surienc també ha tingut paraules de record per als presidents d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, empresonats des del passat 16 d'octubre.