L'actual diputada de Junts pel Sí i regidora d'ERC a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, serà la persona que encapçalarà els candidats que presenta ERC del Bages a les llistes del partit de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 21 de desembre. Delgado va ser escollida amb el 100% dels vots favorables en el congrés comarcal extraordinari que es va celebrar dimarts a la tarda i en què van assistir més d'un centenar de militants.

El congrés va escollir les cinc persones candidates del partit que corresponen a la comarca i, a part d'Adriana Delgado, també integraran aquesta llista la militant manresana d'ERC Mariona Homs, el regidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona, la regidora de Sant Fruitós de Bages Àdria Mazcuñán i l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, que precisament dimarts era a Bèlgica amb l'expedició dels 200 batlles que van anar a Brussel·les.

Acabades les votacions, Delgado va agrair el suport rebut i va encoratjar a treballar intensament perquè l'independentisme guanyi les properes eleccions: «Unes eleccions il·legítimes, però que hem d'aprofitar per reiterar a les urnes la victòria de la democràcia i el republicanisme».