Tres estudiants van resultar ahir ferits, dos d'ells de gravetat, en ser atropellats per un vehicle al costat d'un institut a Blagnac, al costat de la ciutat de Tolosa de Llenguadoc, al sud de França, segons van informar ahir les autoritats franceses.

El conductor, que va ser detingut immediatament després de l'atropellament als tres joves, va reconèixer que havia embestit voluntàriament els tres estuadiants en uns fets que van tenir lloc poc abans de les quatre de la tarda en un pas de vianants davant de l'institut Sain-Exupéry d'aquesta localitat, segons va explicar el fiscal de Tolosa, Pierre-Yves Couilleau, al canal de televisió BFM TV.

D'acord amb aquesta mateixa font, el detingut, que ja havia estat condemnat en una desena d'ocasions per delictes comuns, no està fitxat per radicalització ni terrorisme.

De moment, segons va indicar Couilleau, es privilegia la investigació sobre «el perfil psiquiàtric» de l'autor de l'atropellament, que en el moment de l'atropellament estava en llibertat condicional amb l'obligació de ser tractat dels seus problemes mentals, cosa que fins al moment estava respectant.

El detingut, que no va presentar resistència en el moment de ser arrestat, va reconèixer davant de la policia que tenia la intenció de cometre un acte així «des de fa un mes», segons va afegir en les seves explicacions el fiscal de Tolosa.

Els tres ferits que hi va haver en l'atropellament d'ahir a la tarda al costat de l'institut de Blagnac són tres estudiants d'origen xinès, segons va explicar el diari La Dépêche, que assenyalava també que de moment el succés no s'investiga com si es tractés d'un acte ter-rorista.