El cantautor i fins ara diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, va afirmar ahir que no hi va haver «els mitjans, la força, la determinació o la intel·ligència» per fer efectiva la independència després d'haver-la «proclamat» al Parlament.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Llach va dir que mentre el Parlament no digui el contrari, «la república està proclamada» i cor-respondrà ara a les forces polítiques «discutir com s'implementa la república». «Jo ho tinc claríssim, sóc un diputat i vaig participar en la proclamació de la república», va subratllar Llach. Amb tot, el fins ara diputat va puntualitzar que «el que sí que és veritat és que no vam tenir els mitjans, la força, la determinació o la intel·ligència» per fer efectiva la independència.

A més, Llach va afirmar que «sempre vam dir que les responsabilitats dels polítics les acceptàvem, però no posaríem en risc les persones», va argumentar en ser preguntat per les declaracions de la secretaria genral d'ERC, Marta Rovira, en les quals afirmava que el Govern espanyol havia amenaçat amb «morts als carrers».