El candidat a la Generalitat del PPC, Xavier García Albiol, va demanar ahir que el govern que es formi després del 21 de desembre doni continuïtat al respecte de la Constitució a Catalunya que ha suposat l'aplicació de l'article 155.

«A partir del dia 21 hem de donar continuïtat a aquesta manifestació i a l'aplicació de l'article 155 per part del Govern de Mariano Rajoy que ha possibilitat que aquells que intentaven portar a terme un cop a l'Estat no se surtin amb la seva», va assenyalar.

Albiol va fer aquestes declaracions abans de participar en la manifestació convocada pel moviment Espanya i Catalans per commemorar el 39 aniversari de la Constitució.

El candidat del PPC va defensar que aquest any era més important que mai celebrar aquesta efemèride, ja que la Constitució simbolitza «la democràcia, la llibertat i la convivència» davant «la ruptura que ha provocat l'independentisme». «La Constitució ha emergit com la resposta democràtica als abusos independentistes», va assegurar Xavier García Albiol, que va estar a la capçalera de la marxa amb la seva número dos per Barcelona, Andrea Levy, i el líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz.