El president d'Aragó, Javier Lambán, va dir que l'Executiu aragonès està estudiant la «possible responsabilitat penal» del ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, en autoritzar un recurs contra l'ordre del jutge d'Osca que obliga la Generalitat a tornar els béns de Sixena.

En declaracions a la Fira de la Trufa de Sarrión (Terol), Lambán va qualificar de «gravíssim» el recurs presentat pel ministre contra la decisió judicial que ordena que abans de dilluns que ve, dia 11, es tornin les 44 peces del monestir de Sixena des de Lleida. Per això, va anunciar que estudiaran si Méndez de Vigo té responsabilitat penal per un presumpte delicte de desobediència a l'autoritat judicial. Lambán li va retreure haver deixat de representar, amb la decisió adoptada, «el Govern de tots els espanyols» per ser-ho d'«uns espanyols contra els altres», i que ho hagi fet «atiant un conflicte» que, segons la seva opinió, podia haver evitat.

Lambán va remarcar que amb aquest recurs el ministre «ha decidit incomplir una sentència judicial», i tot això per «obtenir un grapat de vots» per al PP a les eleccions del 21 de desembre.