El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va criticar ahir Junts per Catalunya per l'«estafa als ciutadans» que va suposar «prometre el que no es pot complir», i va parlar de la necessitat que Xavier Domènech lideri un «govern de reconciliació entre independentistes i no independentistes».

En un centre cívic de Bonavista de Tarragona ple de gom a gom, amb més de 500 persones, Pablo Iglesias va explicar que «fa falta un govern de reconciliació, en el qual hi hagi gent que pensi de manera diferent, amb gent independentista i no independentista, que serveixi per construir una sortida diferent».

Iglesias té la impressió que «a mesura que avança la campanya hi ha cada vegada més actors que llencen gasolina al foc», i va advertir que «Catalunya s'enfronta en aquestes eleccions a un greu risc, dos pols que aposten simultàniament per la venjança».

El líder morat va interpel·lar directament el PSC quan va preguntar: «Per què els socialistes estan competint amb Ciutadans i PP per veure qui és més unionista».