El Govern central ha recordat aquest dilluns, arran la petició de celebrar una reunió amb Mariano Rajoy que ha plantejat el nou president del Parlament, Roger Torrent, que les qüestions judicials no són competència del president del Govern espanyol.

Així ho han assegurat a Europa Press fonts de Moncloa després que Torrent hagi proposat Carles Puigdemont com a candidat a presidir la Generalitat i, alhora, hagi anunciat una carta a Rajoy per "dialogar i analitzar la situació anòmala que viu el Parlament".

El president del Parlament català ha recalcat que la situació a Catalunya ha d'afrontar-se des de la política i la negociació i per això ha sol·licitat aquesta reunió amb Rajoy a través d'una carta que ha signat aquest mateix dilluns. "Parlaré amb tots, em reuniré amb qui faci falta i, sobretot, protegiré els 135 diputats del Parlament", ha afegit.

Encara no s'ha rebut cap carta a la Moncloa

Fonts de Moncloa han indicat a Europa Press que fins al moment no s'ha rebut en el Palau de la Moncloa cap carta del Parlament de Catalunya.

En qualsevol cas, les mateixes fonts han subratllat que les qüestions judicials "no són competència del president del Govern espanyol".