Naiara Valentina Abi Briones Benítez, la nena de vuit anys que va ser assassinada el 7 de juliol passat per Iván Pardo Pena, el germà del seu padrastre, va haver de suportar set hores de tortures abans de morir.

Segons va revelar ahir la periodista de successos de La Vanguardia Mayka Navarro, que ha tingut accés al sumari del cas, Naiara va ser torturada per Pardo Pena durant set hores en què dues de les seves cosines, de 12 i 14, van ser testimonis dels fets, que van tenir lloc al domicili de l'àvia de Naiara, ubicat a la ciutat de Sabáñigo (Osca).

El relat de les tortures a què Pardo Pena, treballador en el sector de la seguretat privada des de feia més d'una dècada, va sotmetre Naiara és esfereïdor. Segons el sumari, Naiara va ser castigada repetidament els dies abans de ser assassinada. A part de no deixar-la dormir, Pardo Pena l'obligava a fer els deures agenollada sobre una caixa plena de grava, ortigues i, si ja tenia una ferida a la cama, sal de cuina. Les cosines, que la vigilaven, enviaven fotos de la nena per WhatsApp a Pardo Pena mentre era a la feina.

Descàrregues elèctriques

El 6 de juliol a les 8 del matí, Pardo Pena va arribar de treballar al pis de l'àvia. Com que Naiara no havia fet els deures que li havia ordenat el dia anterior, Pardo Pena la va picar a la cara amb els punys. Tot seguit, va immobilitzar-la, va emmordassar-la perquè deixés de cridar i amb una raqueta elèctrica caçainsectes que havia manipulat l'enrampava .

Durant hores, Pardo Pena va donar-li cops de puny, fins que va adonar-se que estava inconscient. Quan semblava que es recuperava, Pardo Pena va adonar-se que no tenia pols, i aleshores va decidir trucar al servei d'emergències. Va demanar a les seves nebodes que mentissin, però van explicar què havia passat.