La diputada de Catalunya en Comú-Podem Elisenda Alamany va rebutjar una abstenció del seu grup per permetre la investidura del número 2 de JxCat, Jordi Sànchez, en segona votació. Alamany va recordar que durant la campanya electoral prèvia a les eleccions del 21-D la seva candidatura va prometre que no investirien un candidat de JxCat. D'altra banda, Alamany va instar els negociadors a posar sobre la taula un candidat d'ERC per presidir la Generalitat, donant a entendre que s'hi sentirien més propers. Una opció que el diputat de JxCat Josep Rull va descartar tot defensant que hi ha un acord amb ERC que estableix que el candidat ha de ser de JxCat perquè va obtenir més escons a les eleccions.

La diputada va afirmar que un candidat d'ERC seria una «música que agradaria més» als comuns. Però també va afegir que fins ara la porta a un govern d'esquerres no ha estat oberta, tot i que Catalunya en Comú ho ha proposat diverses vegades. «Si s'obre aquesta porta tindríem la responsabilitat d'estar a l'altura», va afegir.

Per la seva part, ahir el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, va defensar que l'independentisme estengui ponts amb els comuns.