El ministeri de Justícia considera que la «violència i les amenaces» que estan duent a terme una «minoria de radicals» en els denominats Comitès de Defensa de la República (CDR) a Catalunya són més propis de «règims totalitaris i nazis ja superats», segons afirmen fonts del departament.

Sis mesos després de l'1-O, i amb la majoria dels líders del procés empresonats o fugits, els CDR han pres el relleu al carrer a l'ANC i Òmnium Cultural. Es defineixen com «el poble» i al·leguen que opten pel «pacifisme actiu» per construir la República Catalana, però des de Justícia consideren que només reflecteixen la «desesperació» d'uns pocs després de veure com els seus cauen els seus líders i fracassen els intents d'investidura al Parlament de polítics fugits o empresonats, segons les mateixes fonts.

Precisament ahir es va activar l'Operació Minerva dels Mossos d'Esquadra per protegir edificis oficials, seus de partits polítics i associacions, i afrontar actes multitudinaris fins al 22 de maig. Estarà dirigit directament pel comissari cap Ferran López i per un gabinet de coordinació integrat pels màxims comandaments del cos.