L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont confia que la justícia alemanya entendrà que se'l vol enjudiciar a Espanya per una «causa política», segons va explicar ahir el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, després de visitar-lo a la presó.

«El president Puigdemont no renunciarà ni farà un pas enrere», va assegurar Costa a la sortida de la presó de Neumünster, després d'una reunió d'unes dues hores en la qual va dir haver-lo vist «molt sencer i determinat» a seguir «representant» la presidència de la Generalitat. El vicepresident primer del Parlament i diputat per JxCat es va reafirmar en què Puigdemont és, segons el seu partit, el «president legítim electe per als catalans» i que si no pot exercir aquest càrrec «és per l'inadmissible ingerència» de la Justícia de l'Estat espanyol. En aquest sentit, va transmetre la «plena confiança» del líder independentista en què la justícia alemanya entendrà que se'l persegueix per «causes polítiques», encara que va declinar entrar en detalls sobre quina pot ser l'estratègia dels seus advocats davant de la petició d'extradició emesa per Espanya.

La visita de Costa va precedir a la de la dona del polític empresonat, Marcela Topor, que hi va acudir acompanyada de l'empresari gironí Josep Maria Matamala i el director del diari El Punt Avui, Xevi Xirgo. Puigdemont també va rebre la visita de l'exministre d'Exteriors d'Eslovènia, Ivo Vajgl, que espera que «el final d'aquest procés sigui l'alliberament de Puigdemont, no puc imaginar-me que Alemanya retrocedeixi en la seva moral i els seus estàndards polítics extradint algú que és buscat per les seves idees polítiques».