n Els problemes per a la presidenta de la Comunitat de Madrid continuen. En plena crisi del PP per l'escàndol del màster falsejat de Cristina Cifuentes, ahir el magistrat de l'Audiència Nacional que instrueix la trama Púnica, Manuel García Castellón, va reflectir la «incompatibilitat» de la presidenta en l'adjudicació del contracte de la cafeteria de l'Assemblea de Madrid el 2009, ja que va formar part de la mesa de contractació i del comitè d'experts que va valorar les ofertes en la licitació.

D'aquesta forma, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 desestima la sol·licitud de sobreseïment formulada per l'excap del Servei Jurídic de la Comunitat de Madrid Tatiana Sonsoles Recoder, investigada en la causa, i li recorda que l'arxivament de la recerca no s'adopta quan ho demana «la defensa de l'imputat» sinó quan acabi la instrucció, per la qual cosa continuarà les diligències. En un acte amb data del 8 d'abril al qual ha tingut accés Europa Press, García Castellón li respon que no existeix evidència de la seva falta de responsabilitat en l'adjudicació dels serveis de la cafeteria al grup Cantoblanco de l'empresari i expresident de CEIM Arturo Fernández. A més, li retreu que no apreciés, bé per ignorància o bé amb certa intencionalitat, la incompatibilitat de Cifuentes en qualitat de membre de la mesa de contractació i del comitè d'experts per a l'adjudicació.

25 anys mentint en el currículum

D'altra banda, i amb relació al cas que ha posat Cifuentes al centre de totes les mirades, el del màster a la URJC, ahir Eldiario.es va publicar que Cifuentes hauria falsejat els estudis en el seu currículum al llarg de 25 anys. Així, el mitjà assegurava que els mèrits acadèmics de la presidenta s'engreixen i s'aprimen durant les set legislatures que ha estat a l'Assemblea de Madrid, amb màsters que apareixen i desapareixen, des del 1991.