La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va escriure ahir una carta al rector de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC), Javier Ramos, en la qual, entre d'altres qüestions, li avançava la pretensió de renunciar al màster en Dret Autonòmic que va cursar el 2011-2012 i en la qual demanava disculpes per si algú s'ha sentit ofès per les «condicions flexibles» que li va permetre la universitat per cursar-lo. Cifuentes va eliminar ahir mateix de les seves biografies oficials penjades al web de la Comunitat de Madrid i de l'Assemblea de Madrid les referències al màster cursat a la URJC.

El rector va advertir que en el cas que una sentència declarés que hi havia hagut falsedat documental es procediria a retirar el títol. En la missiva, datada aquest mateix dimarts, la presidenta madrilenya recorda al rector que posseeix el corresponent títol, així com tots els certificats acreditatius del pagament de taxes i de les qualificacions en cadascuna de les diferents matèries «segellats i compulsats per la universitat». Uns documents que acrediten, segons indica, que ella no ha comès «cap il·legalitat», així com que ha complert «els requisits que la universitat» li va posar per obtenir aquest títol. No obstant això, reconeix que, tal com es desprèn de la informació reservada oberta pel centre, l'obtenció del títol «es va veure afectada, pel que sembla, per diverses irregularitats administratives», totalment alienes a ella però que «han donat lloc al qüestionament».

Sánchez ho considera insuficient

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assenyalar que la renúncia al màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid és una «condició necessària, però no suficient» i en va demanar la dimissió. «Cifuentes està reconeixent que ha mentit i aquesta és la qüestió del cas», va subratllar Sánchez. En una entrevista a RNE, va dir que la decisió de la presidenta regional «deixa en evidència la veritat» i va sol·licitar a Cifuentes la dimissió perquè «a Madrid ha d'haver-hi un canvi de govern».

Per la seva banda, el secretari general de Podem en la Comunitat de Madrid, Ramón Espinar, va manifestar que la renúncia de Cifuentes al màster és com si ho fa del Mundial de futbol, ja que renuncia a alguna cosa que «no ha tingut». La formació morada considera que Cifuentes reconeix «haver mentit» en renunciar al màster, fet que al seu parer «no la salvarà d'haver de dimitir».