Un total de 75 persones han mort per l'erupció del Volcà de Fuego, situat al centre de Guatemala, segons ha anunciat aquest dimarts el director de l'Institut Nacional de Ciències Forenses de la nació centreamericana (INACIF), Fanuel García.

Fins ara, les autoritats guatemalenques havien informat de la mort de 69 persones. No obstant això, en les últimes hores el balanç de víctimes mortals ha seguit augmentant. Entre elles es troba un nen de vuit anys que ha mort a l'Hospital General Sant Joan de Déu a causa de les cremades sofertes.

A més, hi ha més de 40 ferits, més de 5.000 evacuats i prop de dos milions d'afectats que es reparteixen en els departaments d'Escuintla, Sacatepéquez i Chimaltenango, en els límits s'assenta el Volcà de Fuego, d'acord amb el diari local 'La premsa ', que ha assenyalat que prop de 200 persones continuen desaparegudes.

Segons ha indicat el INACIF en un comunicat, 23 cadàvers han estat correctament identificats fins al moment, mentre que encara queden 52 cossos per identificar. Dels 9 cadàvers ingressats a Sacatepéquez, tots han estat degudament identificats.

La comunitat internacional, especialment els països de la regió, han començat a enviar ajuda humanitària perquè, tal com ha reconegut el president guatemalenc, Jimmy Morales, aquest desastre natural ha superat amb escreix la capacitat de resposta de les arques públiques.

Aquesta és una de les majors tragèdies sofertes per Guatemala en anys. El Govern ha declarat l'estat d'emergència i tres dies de dol nacional.

La fenomen volcànic, el més fort dels últims anys, ha provocat l'evacuació de 3.271 persones, segons dades de la Coordinadora Nacional per a la Reducció de Desastres (Conred) del país, que s'estima que ja hi ha més de 1,7 milions d'afectats i almenys 46 ferits.

Els albergs que es troben habilitats per brindar assistència a les persones afectades per l'erupció del volcà han donat aixopluc de moment a unes 2.600 persones.