El Govern va nomenar ahir l'anoienca Natàlia Mas secretària d'Acció Exterior i de la Unió Europea, Ismael Peña director general de Participació Ciutadana i la berguedana Montserrat Muñoz directora general de Modernització de l'Administració de Justícia.

Natàlia Mas (Sant Martí de Tous, 1979) és llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses per la UPF i en Comerç Internacional per l'Escola Superior de Comerç Internacional, també té un màster en Economia Europea pel College of Europe a Bèlgica i un màster en Política Econòmica a la Universitat de Columbia. Del 2004 al 2014 va treballar com a economista al Banc Central Europeu (BCE) a Frankfurt, i es va especialitzar en regulació financera, i el 2016 va ser nomenada directora general d'Anàlisi Econòmica al departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda.

Per la seva banda, Montserrat Muñoz (Bagà, 1974) és enginyera superior en informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona i té el títol del Programa de Desenvolupament Directiu a IESE. Des de fa poc més d'un any fins ara, ha format part de la Direcció d'Estratègia i Innovació del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat.

En aquest període ha participat en l'elaboració de l'estratègia i el model organitzatiu del centre, el desplegament de la nova organització i processos de serveis i operacions i ha iniciat el plantejament del futur model de dades de la Generalitat, pensant en la informació des del vessant del ciutadà, simplificant-la i fent-la més accessible i universal i prenent com a referència els models dels departaments que són pioners en aquest enfocament. Actualment, Muñoz treballa en la manera d'aproximar la innovació al dia a dia del centre i de l'administració.

Quant a Ismael Peña (Mataró, 1973) és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, especialitat en Economia Aplicada i Hisenda Pública (UAB) i doctor en Societat de la Informació i del Coneixement (UOC). Fins a l'actualitat ha estat professor a la UOC.