La línia que ha de transportar els veïns de Navarcles i Sant Fruitós de Bages fins a Manresa cada mitja hora es va presentar ahir al consistori navarclí, el mateix dia en què aquests nous horaris van entrar en servei. D'altra banda, es va presentar l'ampliació del recorregut actual de la línia interurbana de Santpedor-Manresa, que també comunicarà la part oest del municipi amb la capital bagenca -a més de la part est, que ja formava part de l'itinerari antic del bus. El nou servei farà un itinerari circular pel poble des de la plaça de Catalunya fins al carrer Ramon Llull i baixarà cap a Manresa. El canvi, no es començarà a aplicar fins al 4 d'octubre.

Aquestes són dues de les tres millores que el departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), juntament amb els ajuntaments i el Consell Comarcal, ha posat en marxa. La tercera correspon a la integració tarifària, a partir de l'1 d'octubre, de les dues línies d'autobús que cobreixen els eixos del Cardener i del Llobregat dins el Bages, que no van poder adherir-s'hi l'1 d'abril passat. El bitllet integrat suposa el 40% de l'ús total del transport públic de la comarca.

Pel que fa a la línia Navarcles-Sant Fruitós-Manresa, s'hi han incorporat 28 expedicions més de les que hi havia fins ara, 14 d'anada i 14 de tornada. Manel Villalante, director general del Transport Terrestre, va explicar que "és una aposta important pel transport públic i espero que la gent el faci servir". L'autobús que farà el recorregut pels nuclis de Sant Fruitós disposarà de vuit expedicions per cobrir les Brucardes i sis per Pineda de Bages.

Aquests nous horaris "formen part d'una reivindicació per donar resposta a les necessitats dels veïns i trenquen la imatge que als pobles la mobilitat és dolenta", segons va afirmar l'alcalde de Sant Fruitós, Josep Rafat. Albert Brunet, alcalde de Navarcles, va explicar que "el municipi ha aconseguit un servei de qualitat per a tothom, del qual havia quedat fora feia temps".