Sant Salvador de Guardiola ha eliminat del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) una de les zones de creixement en habitatges que es preveien al nucli antic per les dificultats del terreny a l'hora d'edificar, ja que es tracta d'una àrea amb un fort desnivell, segons ha especificat l'alcalde, Albert Miralda.

És una de les modificacions que l'Ajuntament ha introduït al text del nou pla general a instàncies de la Generalitat i que han representat el darrer tràmit municipal perquè Sant Salvador pugui disposar en breu d'un nou POUM. Amb les receptes de la Generalitat incorporades i aprovades per ple, ja només falta que la Comissió d'Urbanisme validi de manera definitiva el POUM, un fet que "esperem que arribi abans de final d'any", ha indicat Miralda.

En concret, l'àrea que s'ha tret representa pràcticament la meitat del creixement que es preveia al nucli antic. La primera proposta era la de dibuixar àrees de sòl urbanitzable a banda i banda del carrer d'Igualada "amb la finalitat de donar sortida a uns carrers que són un cul d'ampolla i amb la idea de fer una anella", va explicar l'alcalde quan es va presentar la primera proposta. L'orografia del ter-reny, però, ha fet que finalment es descarti la zona que queda a l'esquerra del carrer (en direcció al nucli antic).